• slide
  • slide

Karpervissen

De waterplas is ontstaan door Leemwinning voor de vroegere steenfabriek in Groenlo. Vanaf 1975 is de leemwinning gestopt en is de natuur zijn gang gegaan. Natuurpark de Leemputten kent een prachtig oud visbestand met spiegel-, leder- en schubkarpers (25% wildbloed hybride) welke +- 45 jaar geleden zijn uitgezet. Er zijn karpers gevangen van 20+ kg. Er is de afgelopen jaren langzaam begonnen met nieuwe uitzet om het bestand ook toekomstbestendig te maken. Naast karpers zwemmen er opvallend grote zeelt en brasems en daarnaast ook roofvissen als baars en snoek.  

Het totale water binnen de omheining beslaat ruim 5 hectare, met allerlei doorgangen en eilandjes. Het is een uitdagend water om te vissen, met verschillende dieptes van 30cm tot 3m, harde en zachte bodemdelen, verschillende obstakels, waterplanten en alle ruimte en voldoende natuurlijk voedsel voor de vissen. Een prachtig natuurgebied, geschikt voor de ervaren karpervisser die graag exclusief vist. Er zijn twee mooie visstekken aangelegd op het breedste deel van het water, welke te bereiken zijn met de auto. Hier staat ook een pipowagen met water en elektra, een keukenblokje met koelkastje en kookpitje, een zitje, elektrische verwarming, een douche en wc, waarmee het een geschikte plek is voor je basiskamp. Echter je bent vrij om 's nachts uit te wijken naar een plekje op één van de eilandjes. Eigen tent en kookgerei dienen zelf te worden meegebracht. 

Gebruik van eigen onthaakmat, landingsnet en weigh sling/bewaarzak zijn niet toegestaan, deze worden bij aankomst door de eigenaar verstrekt. Een vissersbootje wordt ten zeerste aangeraden, deze mag je zelf meebrengen of bij ons huren inclusief elektromotortje. 

180427.JPG 200627.JPG 111_4348a919-6aec-4f74-8c9b-7c582071653e.JPG

Het water wordt alleen exclusief verhuurd op reservering vooraf, er zullen geen andere vissers aanwezig zijn. 

Karpervissen kan per:

  • weekend (€250,-*)  vrijdag 15u - zondag 15u
  • lang-weekend (€300,-*),  vrijdag 15u - maandag 10u
  • midweek (€300,-*), maandag 15u - vrijdag 10u 
  • week (€600,-*).  vrijdag 15u - vrijdag 10u
*Dit zijn de basisprijzen tot 2 personen, boven de 2 personen vragen we €25,- pppn. 
 

M.u.v. het winterseizoen en bij droog weer is Natuurpark de Leemputten op woensdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00u en 18.00u en in het weekend, op feestdagen en in de vakantieperioden elke dag tussen 10.00u en 19.00u ook geopend voor waterfietsers. Gedurende de openingsuren hebben de waterfietsers 'voorrang' en bent uw enigszins beperkt in het vissen.

Voor meer info, maar ook tips en tactiek voor op ons water bekijk onderstaande film van Ernesto Kamminga van Carp Whisperer en lees zijn artikel:  De Leemputten uniek karperwater in Nederland, lees hier alle tips! (carpwhisperer.com)

 

Het visreglement / de huurvoorwaarden kunt u vinden in onderstaande boekingsmodule. Voor meer informatie neem contact met ons op via info(at)de-leemputten.nl.  Direct reserveren? Gebruik de boekingsmodule hieronder.

 

 

arrow_upward